Zsiska September Collectie
Zsiska September Collectie

Nieuwe sieraden zijn meestal ondergeschikt aan het kopen van nieuwe kleding (behalve als je kiest voor een echt compleet nieuwe outfit). Daarom dragen veel vrouwen dag in dag uit dezelfde sieraden. Daar is niks mis mee, totdat je vriendinnen ziet die complimentjes krijgen over hun outfit of omdat ze er goed of zelfverzekerd uitzien. Wordt het dan toch tijd voor nieuwe sieraden? Wij geven je drie redenen waarom dit een goed plan is.

Reden 1: Alles slijt, ook je sieraden

Kleding die veel wordt gedragen en regelmatig wordt gewassen is aan slijtage onderhevig. Kleuren worden flets, wol gaat pillen, de pasvorm wordt minder en uiteindelijk gaat het stuk. Met schoenen gaat het net zo. Je kunt ze een aantal keer laten verzolen, maar uiteindelijk zijn ze het dat niet meer waard. Met sieraden is het niet anders. Na verloop van tijd glimmen metalen onderdelen niet meer als voorheen of is misschien zelfs hier en daar de coating van kralen en onderdelen minder mooi geworden of zelfs verdwenen. Tijd voor iets nieuws, al was het maar omdat het beter aansluit op het huidige modebeeld of omdat het gewoon leuk is om te shoppen.

Reden 2: Je ziet er graag goed uit

Overdressed of underdressed, het is de nachtmerrie van iedere vrouw. Daarom maak je ‘s-morgens een zorgvuldige make-up en kledingselectie. Kledingstukken die bij elkaar passen en aansluiten bij wat je gaat doen, want je ziet er graag goed uit. Dat geeft een goed gevoel, geeft zelfvertrouwen en laat je stralen. Wanneer je daar zoveel aandacht aan besteed, waarom zou je dat dan niet voor je sieraden doen? Waarom zou je elke dag dezelfde sieraden dragen terwijl je outfit elke dag wisselt? Sieraden maken je outfit compleet en de beste match is voor elke kledingcombinatie weer anders. Ze verdienen dezelfde aandacht als je kledingcombinatie die je samenstelt. Gewoon omdat je er graag goed uitziet.

Reden 3: Je krijgt graag complimentjes

Complimentjes, ze zijn zo leuk om te horen. Ze geven je energie, ze laten je stralen en ze maken je dag compleet. Maar je krijgt ze niet vanzelf. Wanneer anderen jou zo ongeveer kunnen uittekenen omdat je er altijd hetzelfde uitziet zul je weinig tot geen complimentjes krijgen. Je moet er wel wat voor doen! Breng variatie aan in je kledingcombinaties, experimenteer eens met je make-up of geef je kapsel eens een andere look. Kleine veranderingen kunnen al leiden tot verrassende resultaten.

Voor de mooiste complimenten heb je een perfecte match nodig. Die krijg je wanneer het plaatje helemaal klopt. Kleding, schoenen, make-up én sieraden die goed met elkaar combineren. Passend bij wat je die dag gaat doen en bovenal passend bij wie jij bent. Je kunt een eenvoudig zwart jurkje prima ophalen met een lang parelsnoer of met een opvallende ketting. Het is maar net wat het beste bij je past en hoe ver je durft te gaan. Klassiek, eigentijds of gedurfd. Want soms is het goed eens iets anders te proberen. Wees onderscheidend en durf dit te laten zien. De complimentjes komen dan vanzelf.